کباب ترکی که با نام دونر کباب هم شناخته می شود یکی از غذاهای بسیار مشهور کشور ترکیه می باشد.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت قرمز یا گوشت مرغ | ۶۰۰ گرم |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
آویشن | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
برای تهیه دونر کباب ترکیه ای ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز ( گوشت باید لخم و یکدست باشد مثلا باید از گوشت های مثل راسته گوساله یا سینه و فیله مرغ استفاده کنیم ) را باید به صورت ورقه ورقه نازک برش بزنیم
البته مطمئنا نمی توانیم گوشت نرم را به صورت ورقه های نازک برش بزنیم و برای رفع این مشکل گوشت را باید فریزر کنیم تا نیمه منجمد شود و به راحتی برش بخود، به همین این منظور گوشت را پس از شستشو و خشک کردن داخل کیسه می گذاریم.
سپس گوشت را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در فریزر قرار می دهیم تا نیمه منجمد شود و بعد از فریزر خارج می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با یک چاقوی تیز گوشت نیمه منجمد را به صورت ورقه ای نازک برش می دهیم و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم.
در این مرحله ۱ عدد از پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد می کنیم، سپس همراه با روغن مایع، پودر آویشن و مقداری فلفل سیاه و نمک به کاسه حاوی گوشت اضافه می کنیم.
سپس همگی مواد را کاملا زیر و رو می کنیم تا مواد به تمام قسمت های گوشت برسد و آنرا طعم دار کند. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و آنرا داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند و مزه دار شود.
سپس کره را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط قرار می دهیم تا نرم شود. قارچ ها را با دستمال نمدار تمیز می کنیم و داخل آبکش می ریزیم و خیلی سریع می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و همراه با فلفل دلمه ای می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم و بعد روی تخته آشپزخانه پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و قارچ ها و فلفل دلمه ای را به صورت ورقه ای یا خلالی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
در این مرحله کاسه محتوی گوشت را از داخل یخچال بیرون می آوریم و تابه ای بزرگ را روی شعله قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم و کره را داخل تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا آب شود و گوشت را به آن اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا گوشت مغز پخت و سرخ شود.
سعی نکنید زودتر گوشت با حرارت زیاد سرخ شود اجازه دهید تا کاملا با حرارت کم مغز پخت شوند. در ادامه فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم و ۵ دقیقه با گوشت تفت می دهیم و بعد قارچ و پیاز را می افزاییم و به صورت مداوم مواد را تفت می دهیم تا نرم و پخته شوند.
در آخر گوشت و سبزیجات که پخته و نرم شدند تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و داخل نان باگت را خالی می کنیم و سس مایونز یا سس گوجه فرنگی می زنیم و خیارشور و کاهو و گوجه فرنگی قرار می دهیم.
البته می توانید کمی جعفری ساطوری شده به جای کاهو داخل نان قرار دهید و کباب ترکی آماده شده را نیز داخل نان می ریزیم و نوش جان کنید. کباب ترکی اصلی در ترکیه به طور معمول با پیاز و جعفری خرد شده و نان پیتا سرو می شود.
همین حالا سفارش بده، کافی روی آیتم زیر کلیک کنی
گروه: چلوکبابها رستوران صفری